Get Adobe Flash player

Honderd Belgische pelgrims op Bedevaart naar Mariakapel in het Boelenspark

Afgelopen zaterdag brachten ruim honderd pelgrims uit West-Vlaanderen en Antwerpen een bezoek aan Volendam. De Belgische Bedevaartgangers arriveerden rond 12.00 uur met twee touringcars in Volendam. In Het Kruispunt werd een H. Mis opgedragen. Hierna werd in een restaurant aan de Haven een lunch genuttigd. Om 15.30 uur ging het gezelschap o.l.v. Pastoor Degrève naar de Mariakapel in het Boelenspark. Bij de kapel van ‘Maria van het Water’ werd de Rozenkrans gebeden. Om beurten werden de voorbeden gedaan door de pelgrims, waarbij Hille Kok ook een tientje van de Rozenkrans voorbad. Vervolgens werd een processie gelopen rond de vijver in het park, waarbij Marialiederen werden gezongen. Hierna was er nog gelegenheid om bij de stand bidprentjes, boeken, ansichtkaarten en gebedenboekjes van ‘Maria van het Water’ en andere religieuze artikelen te kopen. Om 17.00 uur vertrok de groep weer met een voldaan gevoel naar België.


Mariakapel op KRO-radio

Donderdag brachten enkele radiomensen van KRO/RKK een bezoek aan de kapel van Maria van het Water. Met Hille Kok werd een vraaggesprekje gehouden. De uitzending vond zaterdagavond plaats via KRO-radio. Bij de Mariakapel stond zaterdag tevens een bord van RKK met de tekst: “Meer weten? Bel de RKK locatietelefoon voor vijf minuten toelichting over deze bijzondere plek, tel. 0900-2030600”. Het radioprogramma “U bevindt zich hier” is op te zoeken en te beluisteren via katholieknederland.nl
Hille Kok en de groep vrijwilligers, die er voor zorgen dat het parkje bij de Mariakapel er steeds prachtig mooi met bloeiende bloemen en planten bij ligt, zijn bijzonder verheugd dat binnenkort het kruis naast de kapel weer verlicht mag worden. De vele verzoeken en gebeden zijn verhoord en het college van B&W heeft ermee ingestemd dat de verlichting van het kruis weer mag branden in de avonduren.Zaterdagmiddag brachten ruim honderd bedevaartgangers een bezoek aan de kapel van “Maria van het Water” 

Pastoor Degrève en Hille Kok bidden samen met de Belgische pelgrims de Rozenkrans bij de Mariakapel in het park.

Bij de kapel stond dit bordje van RKK. Op zaterdagavond werd door de KRO-radio aandacht besteedt .


Voorop de processie werd de vlag van “Maria van het Water” meegedragen.

Door de pelgrims werd een processie gelopen door het Boelenspark, waarbij Marialiederen werden gezongen.


Naar menu

International