Get Adobe Flash player

 Uit de nivo van 28 Juni 2006


Vóór het beeld van 'Maria van het Water' in de kapel werd eerst een gebed voorgelezen door Pastoor Degrève.

Belgische  pelgrims  bezoeken  ‘Maria  van het Water’ in het Boelenspark

Al 6 jaar achtereen, en soms twee keer per jaar, komen o.l.v. de priester Pastoor Degrève, groepen Belgische pelgrims naar het Boelenspark in Volendam om daar te bidden bij het beeld van ‘Maria van het Water’ bij de kapel. Afgelopen zaterdag kwam een groep van ruim 100 pelgrims met twee touringcars naar Volendam vanuit Belië. Om 11.30 uur was er eerst een H. Mis in Het Kruispunt, waarin drie priesters voorgingen, namelijk de pastores Degrève, Laurens en Beemster. Het was voor de bedevaartsgangers een indrukwekkend mooie viering. Hierna vertrik het gezelschap per bus naar de haven. Hier konden de pelgrims een wandelingetje maken over de dijk en werd in een restaurant de lunch genuttigd.

Om 15.00 uur werden de twee bussen weer opgezocht en zijn de pelgrims afgezet in de Tulpenstraat, waar ze lopend via het bruggetje bij de kapel van ‘Maria van het Water’ werden opgewacht door Hille Kok. Sinds kort heeft de groep van Hille Kok de beschikking over een tent gekregen en van hieruit worden de religieuze artikelen als kaarsen, bidboekjes, foto’s, boeken ene boodschappen van ‘Maria van het Water’ verkocht. De dames konden weer vele artikelen verkopen aan de Belgische pelgrims.

Hierna werd het openingsgebed o.l.v. Pastoor Degrève gebeden bij de kapel en vervolgens ging de processie van start. Voorop werd de lichtblauwe vlag met daarop de afbeelding van ‘Maria van het Water’ meegedragen. Verkoop van boekenleggers, bidboekjes, boodschappen en boeken van 'Maria van het Water' vanuit de tent die naast de kapel in het Boelenspark staat. Een rondgang werd gelopen door het Boelenspark om de vijver heen. Tijdens de processie werd het Rozenkransgebed gebeden en enkele Marialiederen gezongen. Na de processie volgde er een aanbidding bij de kapel in het park. De pelgrims troffen het met het weertje, want de zon stond stralend aan de hemel. Het werd voor hen een prachtige en devote dag met een druk een krap schema. Om 16.30 uur werden de bussen weer opgezocht en de terugreis naar België ondernomen. Door de pelgrims uit België werd een processie gelopen rond het Boelenspark waarbij de vlag van 'Maria van het Water' meegedragen werd.                                                      

International